Pagina instellingen

Tekstgrootte

  • Home
  • School
    • School in het kort + schooltijden
    • Vakanties en vrije dagen 2022-2023
    • Schoolgids 2022-2023
    • Aanbod
    • Team
    • Schoolplan 2019-2023
    • Gezonde school
    • Werk bij ons
    • Schoolondersteuningsprofiel
    • MedezeggenschapsRaad (MR)
    • Diplomering
  • Aanmelden
    • Rondleiding / open dagen / groep 8
    • Aanmelden
    • Open dag
  • Contact
Onze school
Missie visie school
Klaar voor werk
Klaar voor MBO

Ons aanbod op school
Klik hieronder op de filmpjes om de verschillende profielen die we op school aanbieden te bekijken.

Horeca
Het doel van de sector horeca is het zelfstandig kunnen bereiden van maaltijden, wat nodig is bij het werken in een restaurant / in de horeca. De leerlingen leren onder andere de volgende vaardigheden aan: gasfornuis bedienen, hygiëne, basistechnieken (schillen, wassen, snijden, bakken en braden), lezen van een recept, wegen en meten, bedienen en serveren, algemene hygiëne (handen wassen, snijwondjes verzorgen, reinigen, etiketteren, invriezen et cetera) en snijtechnieken.

Techniek
De leerlingen worden tijdens de lessen techniek voorbereid op (assisterende) beroepen in de Techniek sector. Leerlingen verwerven onder andere de volgende competenties: ▪ schroeven, schuren, afwerken van hout, boren, zagen, schilderen, voorbereiden op kleine reparaties, omgaan met gereedschappen. Na het volgen van dit praktijkvak heeft de leerling een beter beeld van de vereiste beroepscompetenties en inzicht in zijn/haar eigen vaardigheden. De behandelde kennis en competenties zijn essentieel voor het toekomstige beroep en de leerling wordt d.m.v. het praktijkvak geleerd om deze vaardigheden effectief toe te passen in de stage- en beroepspraktijk.

Groen (TOC)
Tijdens dit vak wordt er instructie gegeven op tuinwerkzaamheden, onderhoud en constructie, maar ook hoe tuingereedschappen goed en veilig gebruikt moeten worden. Ook leer je het hanteren van zowel hand- als elektrisch gereedschap die nodig zijn bij (kleine) reparatiewerkzaamheden aan het (school)gebouw en in de lokalen. Tevens krijgen leerlingen instructies over schilderonderhoud en schoonmaakwerkzaamheden in/rond het gebouw.

Detailhandel
Bij het praktijkvak "Detailhandel” leren de leerlingen arbeidsvaardigheden gericht op het verrichten van werkzaamheden op het gebied van dienstverlening winkel. Aan bod komen competenties/vaardigheden zoals kassa bedienen, vakken vullen, spiegelen, schoonmaak, omgang met klanten etc. die de leerlingen in de praktijk nodig hebben om te kunnen werken in een winkel. Daarnaast worden werknemerscompetenties getraind als samenwerken en overleggen met collega's/leidinggevende, op de behoefte en verwachtingen van de klant richten, - met druk en tegenslag omgaan, - instructies en procedures opvolgen en vakdeskundigheid toepassen.

Zorg, welzijn & dienstverlening
Levensechte praktijksituaties/arbeidssimulatie gericht op het verwerven van (vak)competenties op het gebied van verzoring. Het praktijkvak gaat over verzorging en gezondheid. In het lokaal waar dit vak gegeven wordt staan allerlei spullen, waaronder schoonmaakmiddelen en wasmachines. Hierdoor kunnen de leerlingen veel vaardigheden oefenen. Leerlingen verwerven onder andere de volgende competenties: koken, schoonmaken, sorteren en doen van de was, strijken, drogen, opruimen, dweilen en stoffen, sanitair reinigen, dieet maaltijden voorbereiden, verhaaltje voorlezen, tafel op de juiste manier dekken. Na het volgen van dit praktijkvak heeft de leerling een beter beeld van de vereiste beroepscompetenties en inzicht in zijn/haar eigen vaardigheden. De behandelde kennis en competenties zijn essentieel voor het toekomstige beroep en de leerling wordt d.m.v. het praktijkvak geleerd om deze vaardigheden effectief toe te passen in de stage- en beroepspraktijk.

Arbeidstraining
Het vak arbeidstraining bereidt leerlingen voor op het lopen van een stage buiten de school. Aan bod komen tal van algemene werknemers vaardigheden. Op tijd komen, het houden aan afspraken, tonen van interesse, sociale vaardigheden. Na het volgen van dit praktijkvak heeft de leerling een beter beeld van de vereiste beroepscompetenties en inzicht in zijn/haar eigen vaardigheden. De behandelde kennis en competenties zijn essentieel voor het toekomstige beroep en de leerling wordt d.m.v. het praktijkvak geleerd om deze vaardigheden effectief toe te passen in de toekomstige stage- en beroepspraktijk. 

Textiel
Levensechte praktijksituaties/arbeidssimulatie gericht op het verwerven van (vak)competenties op het gebied van textiele vorming. Competenties die worden aangeleerd zijn onder anderen patronen lezen, naaien, bedienen machines, maten opmeten, omgang met materialen. De leerlingen fabriceren boxkleden, luierzakken, speelgoedzakken, babycapes, kruikenzakken, kleine rugzakjes etc. De uitstroom van deze leerlingen is heel divers. Dit komt doordat er weinig arbeidsplaatsen en opleidingen zijn. De aangeleerde vaardigheden zijn een solide basis voor werk en andere opleidingen. 

ICT
Tijdens het vak ICT leren de leerlingen de basisvaardigheden van het ICT vak. De leerling leert onder andere de volgende beroepscompetenties: Beelden, teksten en illustraties scannen een basisstramien maken in een opmaakprogramma • Bestanden importeren en concerteren • Tekst en beeld positioneren • Bestandsbeheer • Een printer instellen • Werken met een computer, Word online, PowerPoint en Digiveiligheid) • Snijmachine bedienen De behandelde kennis en competenties zijn essentieel voor het toekomstige beroep en de leerling wordt d.m.v. het praktijkvak geleerd om deze vaardigheden effectief toe te passen in de stage- en beroepspraktijk.

Fietstechniek
Levensechte praktijksituaties/arbeidssimulatie gericht op het verwerven van arbeidsvaardigheden / (vak)competenties voor de fietsenmaker. Leerlingen leren oude fietsen opknappen, kleine reparaties uitvoeren (platte banden plakken, verlichting maken, verwisselen binnen- en buitenbanden).

Stage- en werkplekleren
Stage en werkplekleren is voor PrO-leerlingen bij uitstek geschikt om de kansen en mogelijkheden op succesvolle arbeidsinpassing te vergroten. Voor het verkrijgen van regulier werk, is het voor PrO-leerlingen essentieel dat ze over de daarvoor vereiste praktische beroepsvaardigheden beschikken. Een succesvolle plaatsingsstage resulteert doorgaans in een arbeidscontract, al dan niet in combinatie met verdere branchegerichte scholing. Bedrijven stellen stageplaatsen beschikbaar aan PrO-leerlingen om de vereiste vaardigheden in de praktijk te trainen. De school zet in op de intensieve stagebegeleiding van de leerlingen, het acquireren van de stageplekken, het verzorgen van stageadministratie en het bijhouden van de voortgang van de leerling.

NT2
Als je van een ISK komt, óf op de basisschool Nederlands als tweede taal hebt geleerd, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons op school kun je je Nederlands verder verbeteren.

Zolang als dat nodig is, krijg je drie keer in de week extra NT2-onderwijs in een klein groepje. Er zijn twee niveaugroepen. Samen kijken we in welk groepje je het beste past. In de extra NT2-lessen gebruiken we de methode IJsbreker. Daarnaast gaan we in op de actualiteit en hebben we oog voor de onderwijsbehoeften van de leerlingen zelf.

In onze reguliere theorie- en praktijklessen is er ook extra aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Zo proberen we aan elke leerling een taalbuddy te koppelen en zorgen we voor extra visuele ondersteuning. We doen natuurlijk nog veel meer. Als je daar nog vragen over hebt, neem dan contact met ons op!

Top Academie

TOP Academie is een samenwerking tussen de gemeente Delft, het Reinier de Graaf ziekenhuis, HAGO zorg en de Delftse praktijkscholen. Leerlingen leren in een traject van ongeveer 1,5 jaar het vak van professioneel schoonmaker. Ze kunnen het vakdiploma schoonmaak halen (1 jaar) en aansluitend een module gezondheidszorg (ongeveer half jaar, nodig om in het ziekenhuis te mogen werken). 

De leerlingen uit leerjaar 4 of 5 (groep van 10) starten met twee dagdelen stage lopen in het ziekenhuis. Daarnaast krijgen deze leerlingen extra theorie over de schoonmaak en gaan ze extra naar het Reinier de Graaf ziekenhuis in Voorburg om te kunnen oefenen. Aan het eind van het hele traject kunnen de leerlingen uitstromen naar een baan. Op Youtube staat een filmpje over de Topacademie Rotterdam schoonmaak, zie https://www.youtube.com/watch?v=vRkMJeLnKsk.

TOP Academie wil jongeren vanuit o.a. het praktijkonderwijs beter voorbereiden op de stap naar werk. Bedrijven en scholen schrijven samen het onderwijsprogramma waardoor lessen afgestemd zijn op de wensen en behoeften van bedrijven en branches. Daarnaast worden de lessen op de werkvloer gegeven, daardoor ontwikkelen jongeren vak- en werknemersvaardigheden sneller. De fijne kneepjes van het vak, leren zij echter van leermeesters omdat zij stage lopen in een leermeester-gezel-constructie. Aan het einde van de rit zijn deze jongeren zelf ervaren vakmensen geworden. En omdat zij binnen de TOP Academie de kans hebben gekregen om verschillende erkende branche certificaten en/of diploma’s te behalen kunnen zij dit ook aan de branche laten zien. De TOP Academie geeft deze jongeren perspectief op werk. Voor meer informatie, zie: https://www.topacademies.nl/

Burgerschap

Beleidsplan burgerschap

Presentis

Aanmelden

Gezonde school

Social Schools

Contact

Kappeyne van de Coppellostraat 28
2613 XP Delft
Directeur: Dhr. Senne Donders
015-2146523
info@depraktijkschool.nl

Locatie


Onderdeel van

Laurentius Stichting
Katholiek Primair Onderwijs

  • Cookie instellingen

Powered by Social Schools

Your browser doesn't support HTML5 video tag.